Gå til innhold

Anbefalte innlegg


Slik mener Hjelmseth at Stabæk kan komme tilbake

Det er slik de fleste kjenner keeperlegenden Ingrid Hjelmseth. Lørdag blir den skadede Stabæk-keeperen takket av. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Lørdag blir Ingrid Hjelmseth (39) takket av som spiller i Stabæk. Slik mener veteranen at Stabæk kan ta steget tilbake til toppen – uten henne.

Tor Bjørnar Holmlund

14. november 2019, kl 20:39

– Det er klart det blir vemodig. Jeg har vært i klubben i ti år, og Stabæk har betydd mye for meg. En ting å være på landslaget, men det er i klubben som man er i hver dag man får følelser for, sier Stabæk- og landslagskeeper Ingrid Hjelmseth. Hun har vært skadet etter at hun fikk en smell i kneet i hjemmekampen mot Vålerenga i slutten av september. Hun kommer heller ikke til å spille sesongens siste Toppseriekamp for Stabæk når de løper ut på Nadderud-gresset mot LSK Kvinner lørdag.

Hun har for lengst signalisert at denne sesongen blir hennes siste som fotballspiller. Klubben skal likevel hedre landslagskeeperen i sesongens siste hjemmekamp.

Nedrykk vil koste Stabæks kvinnelag 1, 5 millioner

Skadet Hjelmseth legger opp: – Må et mirakel til

Derfor drar jeg ikke lenger på Stabæks bortekamper

– Vi kommer til å ha en markering på alle draktene i forbindelse med kampen. Hun skal selvfølgelig hedres og takkes av på en skikkelig måte. I etterkant av kampen blir det en tilstelning i klubblokalene på Nadderud, sier sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen.

Kampen mot Vålerenga ble den siste kampen til keeper Ingrid Hjelmseth. Hun ble skadet og båret av banen av keepertrener Espen Granli. 

FOTO: EVA GROVEN

Prioritere

Keeperlegenden står med 138 landskamper og 229 klubbkamper (for Stabæk), ifølge fotball.no. Den siste sesongen endte med nedrykk til 1. divisjon. Hun har en klar formening om hva klubben må gjøre for å ta steget tilbake i toppen av norsk kvinnefotball.

– Skal Stabæk tilbake i toppen, må de våge å satse. Forsøke å investere mer penger i produktet, slik at spillerne kan drive med jobb og studier på deltid, sier Hjelmseth.

Det i seg selv kan bli vanskelig. Budstikka har tidligere skrevet at klubben kommer til å miste støtte til kvinnefotballen på minst 1,5 millioner kroner ved nedrykk. Trolig er det snakk om mer.

– Det kan bli vanskelige å satse mer penger når de mister store summer ved nedrykk?

– Da må klubben bli flinkere til å prioritere. Se på hvordan de bruker ressursene, være kritiske overfor seg selv og innovative, sier 39-åringen.

– Jeg tror det handler om å satse på spillere som virkelig vil bli gode. Som vil gå for treningskulturen og ikke for pengene i begynnelsen. For eksempel legge ressurser i en fysisk trener. 

Starte en ny bedrift

Hun sammenligner Stabæks situasjon etter nedrykket som å starte opp et firma.

– Det blir som å starte en ny bedrift. Det er ikke gratis i starten. Man må investere og få belønning på sikt. I form av landslagsspillere og profiler som gjør at gjør at folk kommer for å se på kampene. 

– Jeg mener også at man må satse på egenproduserte spillere, slik man har gjort med suksess på herresiden. Publikum har en forkjærlighet for spillere som har vært lenge i klubben, mener Ingrid Hjelmseth.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 6 måneder senere...
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
Ingrid Hjelmseth
×
×
  • Opprett ny...